INCOMPATIBILITATILE MAGISTRATILOR PE INTELESUL ACESTORA

magistrati.jpg

Recent, Presedintele Tribunalului Bucuresti, doamna Laura Andrei, a dat o declaratie raspuns prin care a aratat ca nici dansa si nici vreun alt judecator din cadrul Tribunalului Bucuresti nu s-ar afla in vreun conflict de interese in litigiile dintre banci si consumatori, deoarece nu s-ar afla si nici nu s-ar fi aflat in relatii contractuale cu institutiile bancare. Ca atare nu exista si nu a existat nici o situatie de incompatibilitate.

Insa,
Din declaratia de avere a doamnei Laura Andrei rezulta ca aceasta are, incepand cu anii 2010-2011, raporturi contractuale cu trei banci – Banca Transilvania, Eurobank EFG si Millenium Bank – iar din 2007 cu BRD.
Este adevarat ca nici una din aceste institutii de credit nu este Volksbank (la care se refera expres in declaratie) dar, credem noi, aceasta nu inseamna ca doamna Andrei nu a fost parte intr-un raport contractual de natura celor deduse judecatii in fata Tribunalului Bucuresti si ca nu s-ar putea pune problema unei situatii de incompatibilitate.

Cu privire la alti magistrati colegi, despre care doamna Andrei arata cu atata convingere ca nu s-ar afla in raporturi contractuale cu institutiile de credit, putem sa o informam pe doamna Presedinte cu privire la situatile doamnei judecator Andreea Raducanu, care are raporturi contractuale cu BCR si Volksbank, conform declaratiilor de avere, a doamnei judecator Mirea Ecaterina, actualmente inspector la Inspectia judiciara, in raporturi cu Volksbank, a domnului judecator Haraga Cristian, parte in contracte incheiate cu BCR, a doamnei Presedinte a Sectiei Comerciale, doamna Afrasinie Madalina, in contract cu Pireus si Garanti Bank, a doamnei judecator Asanica Andra, cu contracte de credit incheiate cu Emporiki Bank si Credit Europe Bank, si lista poate continua, incluzandu-i practic pe toti magistratii.

Deci, exista doua posibilitati: fie doamna Andrei nu are proprietatea notiunii de incompatibilitate, fie altcineva face declaratiile de avere ale magistratilor, avand in vedere ca nici ei insisi nu cunosc ce scrie in ele.

Mai exista a treia posibilitate, probabil cea adevarata: nepasarea crasa, atat fata de realitate, cat si fata de societate.

Be Sociable, Share!

One thought on “INCOMPATIBILITATILE MAGISTRATILOR PE INTELESUL ACESTORA”

  1. Alexandru says:

    Cine a stabilit ca astea sunt incompatibilitati nu are treaba cu sistemul juridic….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *