TOATE DRUMURILE DUC LA TRAIAN BASESCU

ba1.jpg

Timp de 10 ani, dl Basescu a pastorit servicile secrete, si prin intermediul lor, Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul de Justitie, judecatorii si procurorii.
Timp de 10 ani, dl. Basescu a intervenit in mod direct in actul de justitie si in procesul legislativ, incalcand in mod grosolan principiile separatiei puterilor in Stat, sau strivind, daca era cazul, grumazul prietenilor si dand un spectacol grotesc pe scena Romaniei.
Acum, nu mai este Presedinte, dar din pacate, nu ne lasa sa il uitam. Coruptia din timpul mandatelor sale, ale celui care se intitula aparatorul si garantul Constitutiei si al Justitiei, este atat de adanca si extinsa, incat nici acum nu ne putem imagina Romania fara personajele mediocre si suburbane care inca populeaza viata noastra politica si economica.
Mai mult sau mai putin, intotdeauna intr-o oarecare masura, toate dosarele penale si arestarile din ultima perioada au legatura cu Traian Basescu.
DNA se invarte in jurul sau, dar inca nu il atinge. Sa aiba oare legatura asta cu faptul ca seful DNA este, asa cum chiar Traian Basescu il numeste, omul sau de incredere, pe care chiar el l-a inscaunat in aceasta functie?
Recent, un nou dosar a fost deschis: dosarul lui Mohamad Yassin.
Doctorul Yassin, pe care Traian Basescu il numea, din inalta pozitie de presedinte al unei tari, mostenitorul legal al averii lui Omar Hayssam.
Un avertisment dat oricarui ar fi vrut sa se apropie de Yassin, garantia pe care Traian Basescu i-o dadea sirianului ca este la adapost.
Nimeni de la DNA sau din Parchet nu a dorit sa cerceteze prin ce operatiune “juridica” averea lui Omar Hayssam a trecut in patrimoniul lui Yassin.
Nici un procuror nu s-a autosesizat – asa cum se autosesiza in alte cazuri in care Traian Basescu iesea la televizor si isi exprima mania – sa verifice cum a putut Omar Hayssam sa isi instraineze averea in timp ce era incarcerat pentru terorism, creandu-si propria stare de insolvabilitate, cum a putut fi eliberat ca fiind bolnav de cancer si iata, dupa aproape 10 ani, sa fie sanatos, fara nici o urma de boala, cum a putut sa plece din tara.
Nu au fost intrebati nici Ciprian Nastasiu, procurorul de caz care, incalcand uzantele, a intrat personal in instanta sa ceara eliberarea lui Omar Hayssam, si nici judecatorul Sofica Dumitrascu, magistrat la ICCJ. Sofica Dumitrascu, bineinteles, s-a lepadat de independenta, atunci cand a dispus eliberarea lui Hayssam in 2006, actionand conform ordinelor ierarhice pe care le-a primit de la SRI.
Serviciu, care, sa nu uitam, fusese intre timp incalecat de Traian Basescu, pozitie in care s-a mentinut pana la finalul mandatului.
Cazul Hayssam i-a asigurat doamnei judecator Sofica Dumitrascu imunitatea pentru restul carierei, ea afirmand, putin amenintator, in fata Plenului CSM ca nimeni nu doreste ca acel dosar sa fie redeschis.
Legatura dintre SRI si cazul Hayssam s-a revelat in mod clar cand un cotidian israelian, Maariv, a afirmat ca un inalt oficial din SRI s-a ocupat de eliberarea si fuga lui Omar Hayssam. Ca raspuns, Traian Basescu a dispus secretizarea dosarului rapirii si al armamentului (540/D/P/2005 inainte de disjungerea dosarului 628/D/P/2005 in care se cerceta doar traficul de armament) pentru 50 de ani.
Bineinteles ca nici DNA si nici Parchetul General nu au fost interesate de aceste amanunte.
Curtea de Apel Bucuresti a acordat celor trei jurnalisti, Ovidiu Ohanesian, Florentin Miscoci si Marie-Jeanne Ion daune morale de cate 2 milioane de euro.
O gluma buna, deoarece se stia inca de la momentul pronuntarii de catre judecator ca Omar Hayssam era insolvabil. Patrimoniul lui fusese instrainat, cu binecuvantarea lui Traian Basescu catre Yassin. Care pastra la loc sigur pentru Traian Basescu.
In instanta, in dosarul lui Mohamend Munaf, cand a fost audiat, Yassin a spus ca atunci cand a aflat ca cei trei jurnalisti au fost rapiti, l-a sunat pe Traian Basescu sa ii spuna.
Judecatorul l-a intrebat pe Yassin, cum l-a sunat, de unde ii cunostea numarul, iar Yassin a raspuns ca a sunat la Cotroceni, la centrala, si ca a cerut sa vorbeasca cu Traian Basescu, ceea ce s-a si intamplat. Judecatorul a respins solicitarea avocatului lui Ovidiu Ohanesian de a se face proba acestor afirmatii, respectiv de a se suna in sedinta la Cotroceni, la centrala, si a se cere la telefon Traian Basescu!
Pentru devotamentul sau pentru SRI, procurorul Ciprian Nastasiu a fost sacrificat si facut avocat.
Doamna Sofica Dumitrascu a fost promovata la ICCJ, iar apoi, in mijlocul scandalului cu judecatoarea Carstoiu, in care aparea si numele sau, s-a pensionat.
Viata isi urmeaza cursul, atat timp cat Traian Basescu este presedinte.
Acum insa, dupa terminarea mandatului, SRI, Parchetele si instantele, orfane, si-au cautat stapan. Iar noul stapan se apropie cu pasi marunti, prin invaluire de Traian Basescu.
Intai au fost vizati oamenii Presedintelui: Elena Udrea, Alina Bica, Florin Georgescu, Dorin Cocos…
Este mai dulce razbunarea cand se face prin cei apropiati.
Fostii luptatori pentru dreptate s-au dovedit a fi nucleul dur al coruptiei. Horia Georgescu, aflat in fruntea Agentiei Nationale pentru Integritate, institutie creata pentru contracararea coruptiei clasei politice, cel care isi construise o imagine de cavaler pe calul alb, invincibil si incoruptibil, s-a dovedit a fi unul dintre cei mai corupti.
Alina Bica, Procuror Sef al DIICOT, una dintre multele pupile ale lui Traian Basescu, cea care ar fi trebuit sa cerceteze infractorii, era prietena acestora, ea insasi suspecta de savarsirea de infractiuni pe care chiar DIICOT ar fi trebuit sa le cerceteze.
Elena Udrea, Dorin Cocos, tovarasii de petrecere ai Presedintelui de la Golden Blitz, carciuma pe care acesta si-a construit-o in buza Palatului Cotroceni, pentru relaxarea dupa o zi de munca trudnica.
Clasa politica a Romaniei nu putea sa cada mai jos pe drumul promiscuitatii.
Un ghem de amantlacuri si sugatori, de corupti si stricati, personaje hidoase care strigau ca sunt frumoase si corecte.
Si la tot acest spectacol, procurorii au asistat in amortire.
Nici unul nu s-a ridicat sa isi exercite prerogativele legale.
Toti s-au grabit sa se cocoseze mai adanc pentru ca scarnaviile sa se urce pe umerii lor.
Si acum, se prefac uimiti. Vedem dosare finalizate in cateva saptamani, unele vechi de ani de zile.
Procurorii sunt noii eroi ai zilelor noastre; biete instrumente in mainile stapanirii.
Cand e ordin, cu placere!
Da, Traian Basescu are multe de spus. Oricum ii place sa vorbeasca.
Sa povesteasca despre Nana, cum a fost dobandit terenul de acolo de fata lui, pentru el, cu banii pe care aceasta ii castiga din onorariile notariale de la prietenii lor rusi, pentru care mai apoi, dl. Presedinte sarea in ajutor, solicitand public regim preferential pentru Alro Slatina, deoarece, nu-i asa, domnul Presedinte era foarte interesat de investitorii straini.
Sa ne spuna cum a fost chestia cu ANRP, unde Dorin Cocos, Mihai Rotaru si alti prietenii ai sai “cumparau” drepturi litigioase pe care apoi, alti prieteni, Dan Paul (sotul Andreei Vass) le supraevalau, pentru ca Alina Bica, Horia Georgescu, tot niste prieteni buni, sa le aprobe si sa le acorde in actiuni la Fondul Proprietatea, pe care, alti prieteni ai lui Traian Basescu, de asta data, investitorii americani de la Franklin Templeton si Elliot sa le rascumpere, astfel incat drepturile litigioase sa se transforme, in sfarsit, in cash.
Domnii procurori, insa, nu au voie de la stapan acum sa intimideze decat fosta clasa politica. Nu se ating de asa-zisii investitori straini.
Dosarul Lukoil a murit in fasa, cand ambasadorul Rusiei s-a incruntat putin. “Este in curs de cercetare” ne spune Parchetul Curtii de Apel Ploiesti. Nu mai este vorba de evaziune fiscala de sute de milioane de euro. Sau oricum, faptul este consumat.
Dosarul ANRP, s-a oprit la Dorin Cocos, fara ca nimeni sa se intrebe cine era cumparatorul care platea drepturile litigioase acestuia, cumparator fara de care toata ingineria lui Traian Basescu ar fi fost fara sens.
Trebuie doar cineva sa il intrebe! Si poate ne spune ceva despre serviciile secrete pentru care Elena Udrea isi cere scuze, despre prietenul Florin Coldea pe care Traian Basescu l-a inscaunat in functia de Director adjunct al SRI, si care l-a inmormantat pe Radu Timofte, director SRI din perioada in care Omar Hayssam fugea din Romania.
Prietenii puscariabili ai lui Traian Basescu. El insusi material de puscariabil.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *