ALEGERI BAROUL BUCURESTI – SE URMARESTE FRAUDAREA VOTULUI

photo.jpg

Conducerea Baroului Bucuresti si a UNBR au reusit pe 17 mai sa mai amane pentru o saptamana votul.
Ce s-a obtinut astfel?
Estomparea puternicei reactii a comunitatii avocatilor cu privire la comportamentul neetic si neprofesionist al conducerii din ultimele decenii, reactie care putea influenta votul si mai ales, putea da nastere la contestatii virulente in cazul fraudarii alegerilor.
Se mai spera si ca avocatii care doreau schimbarea sa se blazeze si sa nu mai vina a doua oara la vot. In acelasi timp, masinaria de vot organizata si cultivata de actuala conducere va fi prezenta si va asigura status-quo-ul in cadrul Baroului Bucuresti si, prin delegati, al UNBR.
Se doreste repetarea scenariului de la ultimele alegeri cand a fost evident pentru toti avocatii prezenti la adunarea generala ca votul a fost fraudat. Din pacate, contestatiile nu au fost sustinute pana la capat, iar cei care s-au ales, au ramas inca un mandat pe functie.
Semne sunt si acum pentru existenta intentiei de fraudare: s-a refuzat prezenta de observatori din partea societatii civile sau de reprezentanti ai candidatilor, comisia de numarare a voturilor, compusa din avocati quasi-necunoscuti a fost aleasa de actuala conducere dintre “prieteni”, s-au respins orice solicitari de completare a regulamentului prin care se urmarea transparentizarea intregului proces electiv.
In aceste conditii, posibilitati de fraudare sunt multe, dintre acestea enumeram doar cateva:

Bifarea pe listele electorale a unui numar de votanti mai mare decat cel real, pentru a putea introduce buletine cu voturi pentru anumiti candidati iubiti de Comisie;
In timpul numaratorii,
– incercuirea in plus a unor voturi pentru anumite persoane de pe lista, al caror numar (de ordine pe lista) nu a fost incercuit la votare!
– inlocuirea urnelor in timpul transportului de la locul in care se se voteaza – la Barou unde se face numaratoarea
– adaugarea de buletine aranjate in locul altora care se scot
– anularea voturilor pentru un anumit/anumiti candidati prin incercuirea altor candidati peste numarul de 18 ( Consiliu) permis

Calitatea pe care o au si raporturile apropiate cu structurile statului da conducerii actuale o siguranta de totala impunitate care nu ar trebui decat sa intareasca dorinta de schimbare in randul avocatilor.
Daca se pierde aceasta sansa, avocatura o sa ramana prizoniera clanurilor si famigliei. O sa continue traditia inceputa in care functiile sunt ereditare iar avocatii sunt niste simpli platitori de taxe pe mosia “alesilor”.

De aceea, AVOCATI CARE DORITI SCHIMBAREA, VENITI LA VOT!
Votati pentru demnitate, pentru profesionalism, pentru indepartarea de vechile practici tutelate de actuala conducere.
SI MAI ALES, ATENTIE LA FRAUDA!

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *